perm_contact_calendar

Contact

Draline B.V.

Pannenweg 270

6031 RK Nederweert

Nederland

+31 (0)495 63 36 55
info@draline.nl

Mark Linders

Heb je een vraag?


+31 (0)495 63 36 55

info@draline.nl

Draline kiest bewust voor nieuwe machines van DMG MORI en BMO Automation

In lijn met haar visie en groeiambities heeft Draline in de afgelopen periode fors geïnvesteerd in nieuwe machines. Het bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige precisie verspaning, heeft in nauwe samenwerking met de leveranciers DMG MORI en BMO Automation de capaciteit verder opgevoerd om nog beter te kunnen voldoen aan klantspecifieke wensen. 

Mark Linders, directeur van Draline, is gedecideerd om zijn klanten optimaal te kunnen bedienen. “ Wij willen het vertrouwen in ons bedrijf blijven waarmaken. Door permanent vakwerk te leveren, flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en mee te denken in ontwerpprocessen.  Door passend te investeren in deze nieuwe machines kunnen wij ons uitstekend imago nog verder uitbouwen. ” Wat terdege meespeelt is de mogelijkheid om deels over te schakelen naar manloze productie. Mark: “We hebben al een tijd te maken met een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Omdat we ons blijven richten op omzetgroei en de speed-to-market cruciaal is, bieden deze machines de mogelijkheid om manloze productie te realiseren. Daarmee neemt de flexibiliteit toe en kunnen steeds meer producten daadwerkelijk 24/7 geproduceerd worden”.

In 2016/2017 is de nieuwe versie van de CAD/CAM software geheel nieuw geïmplementeerd als voorbereiding op de investeringen in de machines. Hierdoor worden nieuwe frees strategieën toegepast en ontstaat er behoefte aan meer en ook andere tooling en een oplossing  voor spanenafvoer.

Om zeker te zijn, dat de juiste keuzes werden gemaakt heeft Mark al in een vroegtijdig stadium contact opgenomen met Walther Kokx van DMG MORI en William van Breugel van BMO Automation. Belangrijk daarbij waren zijn eerdere uitstekende ervaringen met beide partijen. Er wordt geluisterd en gedacht in oplossingen die stabiliteit en bedrijfszekerheid garanderen, ook in de nachtelijke uren.Omdat Draline ook meerdere kleine series maakt, zochten ze een robot automatisering die het aankan om meerdere verschillende taken achter elkaar te laten uitvoeren. Al snel kwamen geschikte oplossingen in beeld.

DMG MORI  onderzocht voor een aantal producten de tijdsduur van de productie. Zo kon een bewuste keuze worden gemaakt, welke machines een passende oplossing bieden. Dat werden de NLX 2500SY-700 en de DMU 50 3rd Generation.

De NLX 2500SY-700 machine is bedoeld voor hightech en hoogwaardige precisieproducten. Specifiek:

 • Hoog precisie draaibank ook voor de grotere diameters
 • Y-as met zeer krachtig direct aangedreven gereedschap met een toerental van 10.000min-1
 • Bedieningsgemak door o.a. touchscreen
 • Geheel geïntegreerd machinemodel in het Top Solid 7 CAD/CAM systeem
 • Hoog vermogen draaibank met dubbele (overname)spindel (spildoorlaat van 80 mm!)
 • Klantspecifieke aanpassing die DMG MORI mogelijk heeft gemaakt

 De belangrijkste beweegreden dat Draline de DMU 50 3rd Generation heeft gekozen:

 • Gietijzeren machinebasis voor hoge stabiliteit
 • SpeedMASTER freesspindel 20.000 omw/min HSK-A 63 A met 35 Kw vermogen.
 • Uniek koelsysteem voor freesspindel, lineaire geleidingen en zwenkrondtafel voor een langdurige hoge nauwkeurigheid
 • Uitgebreid pakket t.b.v. betrouwbare proceszekerheid in een 24/7 productieomgeving
 • Belading pallets en producten met een BMO-robot via de zijkant van de machine.      Daarmee blijft de toegang aan de voorzijde gehandhaafd
 • Universele automatiseringsinterface met koppeling naar Job Management
 • Nieuwste besturingstechnologie met uitgebreide software opties (o.a. 3D quickset)

BMO Automation leverde de BMO Platinum 50. Hiermee is 24/7 productie van verschillende productseries mogelijk. De Platinum 50 is een combinatie van pallet- en productbelading om meerdere verschillende series van producten door elkaar heen te automatiseren. Door de 8 palletposities (palletformaat 395x395)worden meerdere opspanningen door de robot in de machine geplaatst en kunnen onbemand meerdere productformaten worden bewerkt en achter elkaar worden afgehandeld.

Om optimale flexibiliteit te garanderen is de robot uitgerust met een tweepunts parallelgrijper met daarop de BMO servobekken. Via de BMO Intelligent Control Software kan de operator met een simpele handeling het formaat van het product ingeven, waarna de servogrijper zich automatisch instelt. Hierdoor worden producten in een bereik van 0 t/m 164 mm of 109 t/m 274 mm gegrepen zonder tussenkomst van de operator.

Draline koos voor een 4-voudig nulspansysteem met mediumdoorvoer en pallets met daarop machineklemmen. Om zonder robot deze spanmiddelen te bedienen zorgen twee integratiekits dat de machineklem en nulspansysteem ook handmatig kunnen worden aangestuurd.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de verwachtingen geheel worden waargemaakt en daarmee bevestigen BMO Automation en DMG MORI hun uitstekende reputatie.

Een aangename win-win-winsituatie.

 

Terug naar overzicht
certificate logos certificate logos

In alle gevallen waarin wij optreden als aanbieder of leverancier zijn op onze offertes, op opdrachten aan ons en op met ons gesloten overeen-komsten de METAALUNIEVOORWAARDEN van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank Rotterdam.