perm_contact_calendar

Contact

Draline B.V.

Pannenweg 270

6031 RK Nederweert

Nederland

+31 (0)495 63 36 55
info@draline.nl

Mark Linders

Heb je een vraag?


+31 (0)495 63 36 55

info@draline.nl

Draline behaalt het Production Organisation Approval Certificate

Producent en toeleverancier voor de luchtvaart.

Draline BV te Nederweert heeft op in mei 2015 het Production Organisation Approval Certificate voor de productie van turbine motoren behaald. Dit certificaat, uitgegeven door de Civil Aviation Authority of The Netherlands, geeft Draline de officiële status van producent en toeleverancier voor de luchtvaart. Hiermee voegt het bedrijf zich bij een zeer select aantal Nederlandse bedrijven welke de kennis en  kunde bezitten om rechtstreeks voor de luchtvaartindustrie te mogen produceren.

 

5 jaar ontwikkeling.

Draline heeft de afgelopen 5 jaar gewerkt aan de realisatie van een turbinesysteem voor zweefvliegtuigen. Onder de naam PSR Jet System, brengt het bedrijf een systeem op de markt, bestaande uit een turbinemotor, brandstof verzorgingseenheid, motormanagement module en cockpit instrumentarium. Het geheel weegt slecht 10 kilogram en kan worden ingebouwd in zowel bestaande als nieuwe zweefvliegtuigen. Het systeem is een meer dan volwaardig alternatief voor de bestaande propeller motoren in motorzweefvliegtuigen, wat mede blijkt uit het feit dat er inmiddels al ruim 10 systemen zijn verkocht en ingebouwd.

 

 

 

“De certificering kostte bijna evenveel energie als de ontwikkeling”

Volgens Mark Linders, directeur van Draline BV, is veel tijd en energie gaan zitten in de daadwerkelijke certificering. “In eerste instantie hebben we ons natuurlijk geconcentreerd op de ontwikkeling van de turbinemotor met periferie, met bijbehorende certificering door EASA van dit systeem. De technische ontwikkeling is in samenwerking met AMT Netherlands gedaan. Daarna hebben we de aanvraag voor de certificering van de productieorganisatie afgerond. Al met al een zware klus, maar het heeft de hele organisatie naar een nog hoger niveau gebracht”.

 

Terug naar overzicht

Pannenweg 270

6031 RK Nederweert

In alle gevallen waarin wij optreden als aanbieder of leverancier zijn op onze offertes, op opdrachten aan ons en op met ons gesloten overeenkomsten de METAALUNIEVOORWAARDEN van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank Rotterdam.