perm_contact_calendar

Contact

Draline B.V.

Pannenweg 270

6031 RK Nederweert

Nederland

+31 (0)495 63 36 55
info@draline.nl

Mark Linders

Heb je een vraag?


+31 (0)495 63 36 55

info@draline.nl

C-vlak frezen, hoe maak je het verschil? Zo dus!

C-vlak frezen, hoe maak je het verschil? Zo dus! 

Gisteren 12 april hebben een aantal medewerkers van Draline een workshop C-vlak frezen gevolgd. De workshop is gegeven door Van Hoorn Carbide. C-vlakken zijn O-ring afdichtingsvlakken die bij (hoog)vacuüm worden gebruikt. Het speciale aan deze freestechniek is dat de frees bewerkingslijnen concentrisch liggen ten opzichte van de contour en dus de O-ring.

Met de tot dus ver gebruikte conventionele methode was er altijd handwerk, de freesbanen dienden na geschuurd te worden. Dit geeft kans op inconsistente kwaliteit en is sterk afhankelijk van de vakman, omdat het handwerk was.

De nieuwe freestechniek is toe te passen in een verscheidenheid van materialen, zoals RVS, aluminium en kunststof (PEEK en PMMA bijvoorbeeld). De maximaal haalbare vlakheid is 0,02 tot 0,03mm. Inloophoeken, uitloophoeken, toerentallen, voedingen zijn allemaal anders dan normaal CNC freeswerk.

Na de theorie zijn er direct proeven uitgevoerd bij Draline en zijn de resultaten beoordeeld. De toe te passen nieuwe technologie dient afgestemd te worden met de klant, omdat er vooralsnog geen normering voor wat betreft C-vakken is. Een mooie nieuwe discipline bij Draline!

Terug naar overzicht
certificate logos certificate logos

In alle gevallen waarin wij optreden als aanbieder of leverancier zijn op onze offertes, op opdrachten aan ons en op met ons gesloten overeen-komsten de METAALUNIEVOORWAARDEN van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank Rotterdam.